Kövér palacsinta "Ízõrzõk" Hidas
sponsored links
Ez az elsõ olyan palacsinta receptem amiben élesztõ van, kíváncsi voltam milyen?
Hozzávalók 8 nagyobb méretû palacsintához: 15 dkg liszt, fél dkg friss élesztõ, 1 db tojás, csipet só, fél teáskanál cukor, 2,5 dl tej, 1 dl szódavíz, másfél evõkanál olaj. Tészta töltéséhez: 2 db alma ízlés szerinti mennyiségben cukor õrölt fahéj/ez a mennyiség 5 db töltéséhez lett elég/ három db. sárgabaracklekvárral lett megtöltve.
?
Elkészítése: Almát megpucoltam és lereszeltem kevés cukrot õrölt fahéjat tettem hozzá átforgattam és hagytam kicsit állni. Lisztet tálba öntöttem belemorzsoltam az élesztõt hozzátettem a cukrot , sót, tojást és apránként beleöntöttem a tejet közben kevertem. A végén lazítottam a masszát a szódavízzel és hagytam pihenni. Addig elkészítettem a tölteléket az almát kicsit kinyomtam és kevés zsíron megdinszteltem hûlt még a tésztát kisütöttem. A palacsinta tésztába belekevertem a másfél evõkanál olajat és a palacsinta sütõbe felmelegített pici olajra kanalaztam a masszából és a szokásos módon mindkét oldalát megsütöttem. Mikor elkészültem az összes sütésével ezután töltöttem meg. Nagyon finom!
Ui: A masszát érdemes sütés elõtt szûrõkanálon keresztül átönteni, sütésnél az elsõ tészta biztos vastagabb lesz mivel aki még eddig nem sütötte ezt a fajtát gyakorlatban jön rá hogy mennyi az elég:-))
Jó étvágyat !