Kövér palacsinta "Ízõrzõk" Hidas

2018-04-07

sponsored links

Ez az elsõ olyan palacsinta receptem amiben élesztõ van, kíváncsi voltam milyen?

Hozzávalók 8 nagyobb méretû palacsintához:  15 dkg  liszt, fél dkg friss élesztõ, 1 db tojás, csipet só, fél teáskanál cukor, 2,5 dl tej, 1 dl szódavíz, másfél evõkanál olaj. Tészta töltéséhez: 2 db alma ízlés szerinti mennyiségben cukor õrölt fahéj/ez a mennyiség 5 db töltéséhez lett elég/ három  db. sárgabaracklekvárral lett megtöltve.
?
Elkészítése: Almát megpucoltam és lereszeltem kevés cukrot  õrölt fahéjat tettem hozzá átforgattam és hagytam kicsit állni.  Lisztet tálba öntöttem belemorzsoltam az élesztõt hozzátettem a cukrot , sót, tojást és apránként beleöntöttem a tejet közben kevertem. A végén lazítottam a masszát a szódavízzel és hagytam pihenni. Addig elkészítettem a tölteléket az almát kicsit kinyomtam és kevés zsíron megdinszteltem  hûlt még a tésztát kisütöttem. A palacsinta tésztába belekevertem a másfél evõkanál olajat és  a palacsinta sütõbe felmelegített pici olajra  kanalaztam a masszából  és a szokásos módon mindkét oldalát megsütöttem. Mikor elkészültem az összes sütésével ezután töltöttem meg. Nagyon finom! 
Ui: A masszát érdemes sütés elõtt szûrõkanálon keresztül átönteni, sütésnél az elsõ tészta  biztos vastagabb lesz mivel aki még eddig nem sütötte ezt a fajtát gyakorlatban jön rá hogy mennyi az elég:-))
Jó étvágyat !


Folytats a blogon ... takarekoskonyha.blogspot.com/2018/04/...

sponsored links

Keres?s